Auto

Vass, DKV: Politica fiscală este la fel de importantă precum autostrăzile pentru atragerea investitorilor

Robert Vass lucrează de opt ani în cadrul companiei cu capital german DKV

Robert Vass lucrează de opt ani în cadrul companiei cu capital german DKV

Autor: Bogdan Alecu

06.07.2015, 00:08 598

DKV este un intermediar între marii benzinari şi firmele de transport, oferind şoferilor de camioane echivalentul unui card de credit valabil doar pentru plăţile la pompă şi plăţile taxelor de drum.

Creşterea taxelor şi a accizelor poate îndepărta atât investitorii poten­ţiali, cât şi companiile de transport care în funcţie de rute relochează activitatea către ţări vecine, cu politici fiscale mai permisive, afirmă Robert Vass, country manager pentru România şi Ungaria al DKV Euro Service, companie ce oferă servicii legate de carduri de combustibili pentru transportatori, plata taxelor de drum şi returnări de TVA pentru combustibili.

„În Ungaria, spre exemplu, nu trebuie să ne uităm doar la autostrăzile care s-au construit. Un efect al acestora a fost că sectorul de logistică şi transport s-a dezvoltat, fapt ce a adus volume mai mari transportate pe şoselele din ţara vecină. Aceste companii de transport s-au uitat însă la costuri şi la un moment dat când guvernul maghiar a crescut accizele, firmele au plecat în ţări precum Austria şi Slovenia. Acum gu­vernul dă înapoi acciza şi forintul s-a deva­lorizat faţă de euro, iar transportatorii au revenit“, a spus Robert Vass, care lucrează de opt ani în cadrul companiei cu capital german DKV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO