Auto

Veniturile Renault au crescut cu 9,4% în trimestrul trei, la 9,34 miliarde euro

Veniturile Renault au crescut cu 9,4% în trimestrul...

Autor: Anca Dumitrescu

30.10.2015, 11:05 126

Compania a pierdut totuşi din cota de piaţă în Europa, respectiv 0,3 puncte procentuale, la 9%, întrucât creşterea înmatriculărilor de vehicule ale Renault, de 6,5%, a fost sub avansul general al pieţei, de 9,2%, chiar dacă producătorul auto francez a lansat recent modele precum Captur, Kadjar şi Espace, se arată într-un comunicat al Renault.

Cota de piaţă a mărcii Dacia în Europa s-a redus cu 0,3 puncte, la 2,1%.

La nivel global, înmatriculările de vehicule Renault au urcat cu 1,2% în trimestrul al treilea.

Motoarele şi vehiculele fabricate pentru companiile partenere Nissan şi Daimler au reprezentat peste jumătate din avansul de 10,2% al veniturilor diviziei auto a Renault.

Renault a suplimentat recent producţia de automobile subcompact Smart în Slovenia, pentru marca deţinută de Daimler, precum şi de SUV-uri Nissan Rogue în Coreea de Sud, pentru piaţa americană.

Directorul de vânzări al grupului, Jerome Stoll, a declarat că Renault a pierdut din vânzările europene pentru că producţia nu a ţinut pasul cu redresarea peste aşteptări a pieţei, ceea ce a dus la întârzierea livrărilor.

Grupul a confirmat estimările referitoare la rezultatele anului 2015 şi a îmbunătăţit previziunile pentru piaţa europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO