Auto

Verificaţi aici dacă anvelopele dumneavoastră de iarnă sunt conform legii. Foto stânga arată ce trebuie să scrie pe cauciuc, iar în foto dreapta sunt anvelopele neconforme all-season

no title

Autor: Claudiu Ilioiu

14.11.2011, 17:12 4057

Obligativitatea anvelopelor de iarnă începând cu sezonul rece din acest an a ridicat multe întrebări, fiind pentru prima dată când în România este adoptată o astfel de măsură.

După ce Poliţia Rutieră a anunţat că anvelopele de iarnă trebuie să fie inscripţionate cu M şi S, în caz contrar vor fi similare cu cele de vară şi implicit conducătorul automobilului va fi sancţionat în cazul în care va rula pe un drum acoperit cu gheaţă sau zăpadă, Ziarul Financiar vă prezintă cele două variante de cauciucuri, cele acceptate şi cele neacceptate. În fotografia din stânga este reprezentat însemnul acceptat de autorităţi pentru anvelopele de iarnă, iar în fotografia din dreapta sunt inscripţiile de pe cauciucurile care nu vor fi luate în considerare ca fiind de iarnă.

Textul Ordonanţei Guvernului nr.5/2011, prin care se modifică Ordonanţa Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, utilizează termenul "anvelope de iarnă", anvelope care se identifică prin utilizarea literelor M (Mud - noroi) şi S (Snow- zăpadă), sub forma: M plus S, M.S. sau M&S, se arată într-un comunicat emis de Registrul Auto Român.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO