Auto

Veşti bune din partea CNAIR: Undă verde pentru contractele privind reabilitarea podului de la Cernavodă, dar şi pentru realizarea studiului de fezabilitate a tronsonului Ploieşti-Braşov

Veşti bune din partea CNAIR: Undă verde pentru...

Autor: Mediafax

12.02.2021, 17:41 1077

CNAIR a semnat vineri contractul pentru reabilitarea podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, precum şi contractul pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru autostrada Bucureşti – Braşov, tronson Ploieşti – Braşov.

Contractul pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600, a fost semnat cu Maristar Com SRL. Valoarea contractului este de 66.847.689,39 lei fără TVA, obiectivul fiind finanţat din fonduri europene nerambursabile.

Durata contractului este de 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie.

În cadrul contractului de reabilitare a părţii rutiere vor fi realizate o serie de lucrări: înlocuirea hidroizolaţiei şi a căii pe partea carosabilă şi trotuare, înlocuirea sistemului rutier, înlocuirea parapetului pietonal şi directional, înlocuirea rosturilor de dilataţie, lucrări de reparaţii cu betoane speciale la placa de suprabetonare a viaductelor de acces şi la pile, lucrări de refacere a protecţiei anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât şi pe viaductele de acces, etc.

Pe perioada sezonului estival se vor executa doar lucrări la infrastructură, fără a se institui restricţii de circulaţie.

Podul peste Dunăre de la Cernavodă este un pod combinat de cale ferată şi şosea, care traversează fluviul Dunărea şi împreună cu podul similar de la Feteşti, conectează oraşul Bucureşti de Portul Constanţa, de asemenea unind Drobogea de Muntenia prin Autostrada A2.

Contractul pentru completarea şi revizuirea studiului de fezabilitate şi elaborarea proiectului tehnic pentru autostrada Bucureşti – Braşov, tronson Ploieşti – Braşov, a fost semnat ci Consitrans SRL. Valoarea contractului este de 46.554.284,02 lei fără TVA, obiectivul fiind finanţat din fonduri europene nerambursabile.

Durata de realizare a serviciilor de proiectare este de 30 de luni pentru revizuirea şi completarea studiului de fezabilitate, 6 luni pentru realizarea proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (PAC) şi 6 luni pentru elaborarea proiectului tehnic de execuţie (PTE).

Studiul de fezabilitate va cuprinde o analiză multicriterială a variantelor de traseu, un studiu de trafic pentru o perioadă de perspectivă de 30 de ani şi investigaţii de teren (geotehnice, hidrologice, topografice, arheologice etc).

Contractul va cuprinde şi o evaluare a impactului asupra mediului, o analiză cost-beneficiu şi realizarea unui model financiar al proiectului.

 

CNAIR SA

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO