Auto

Veşti bune pentru bucureşteni: Magistrala 2 de metrou va fi extinsă în zona Berceni

Veşti bune pentru bucureşteni: Magistrala 2 de metrou...

Autor: Departamenul Economic

04.12.2018, 13:29 1325

Magistrala 2 de metrou va fi extinsă în zona Berceni cu o staţie, la nivel suprateran, după ce Metrorex şi Primăria Sectorului 4 au încheiat un protocol de intenţie, informează compania de transport. 

Staţia de metrou, cu infrastructura aferentă şi infrastructura adiacentă (elemente de siguranţă, automatizări, etc.), va fi situată pe Şoseaua Berceni, în apropierea Şoselei de Centură, într-un amplasament favorabil pentru activitatea de transport a călătorilor, precizează comunicatul.

Primăria Sectorului 4 va asigura finanţarea, proiectarea şi construcţia noii staţii de metrou, împreună cu toată infrastructura necesară acesteia.

Obiectivul face parte dintr-o serie de proiecte din Strategia de dezvoltare a reţelei de metrou şi a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a regiunii Bucureşti – Ilfov: 2016 – 2030, care vizează atât modernizarea Magistralei 2, cât şi extinderea acesteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO