Auto

Veşti proaste de la Continental: Furnizorul german de componente auto avertizează că urmează reduceri masive de costuri de sute de milioane de euro şi reduceri de personal

Veşti proaste de la Continental: Furnizorul german de...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

10.06.2020, 18:38 6460

Furnizorul german de componente auto Continental trebuie să îşi reducă costurile cu sute de milioane de euro şi probabil va trebui să concedieze lucrători, din cauza unei scăderi a cererii cauzate de pandemie, a declarat directorul general Elmar Degenhart în presa germană, citată de Reuters.

"Acest lucru va fi foarte dureros, dar nu avem altă opţiune", a declarat Elmar Degenhart personalului într-un videoclip intern. „Momentan nu putem garanta niciun loc de muncă. Probabilitatea că va trebui să vorbim despre concedieri este foarte, foarte mare ", a spus Degenhart.

Un purtător de cuvânt al Continental a refuzat să comenteze raportul. El a adăugat, între timp, că managementul a anunţat la conferinţa de presă anuală din martie că va avea în vedere reduceri suplimentare de costuri, având în vedere evoluţiile pieţei.

Industria auto germană a suferit o încetinire accentuată pe măsură ce pandemia a ajuns în Europa, determinând vânzările de autovehicule în regiune să se prăbuşească cu 78% în aprilie, în timp ce guvernele opreau economiile.

Degenhart le-a spus personalului că stimulentele fiscale nu vor ajuta industria auto, un important exportator şi un angajator major în cea mai mare economie din Europa.

„Am renunţat la speranţa că pachetele de stimulare sunt eficiente şi suficient de bune pentru a oferi un impuls pe termen scurt pieţelor auto. Nu putem aştepta niciun ajutor din partea politicienilor ”, a spus CEO-ul ompaniei.

Continental deţine în România şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Compania avea, la finalul anului 2019, în România, aproximativ 20,000 de angajaţi care lucrau în centrele de inginerie şi în unităţile de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO