Auto

Veşti proaste pentru şoferi: Nivelul amenzii pentru lipsa rovinietei ar putea creşte în curând

Veşti proaste pentru şoferi: Nivelul amenzii pentru...

Autor: Alexandru Nanu

30.03.2022, 09:01 10213

În această lună, Guvernul a adoptat un proiect de lege care prevede majorarea limitelor nivelului amenzii pentru lipsa rovinietei.

Mai exact, este vorba despre Proiectul de Lege pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, adoptat de Guvern în data de 26 martie 2022.

Tariful de utilizare pe reţeaua de drumuri naţionale din România se aplică în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

Cuantumul amenzii contravenţionale aplicabile utilizatorilor în cazul lipsei rovinietei valabile, dacă proiectul va fi adoptat va fi:

„Din anul 2010 şi până în prezent cuantumul amenzilor a rămas la acelaşi nivel, în timp ce cuantumul tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România exprimat în lei a crescut cu aproape 20%.

Astfel, valoarea amenzilor contravenţionale s-a calculat ca fiind de două ori tariful anual de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru amenda minimă şi de patru ori tariful anual de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru amenda maximă”, scrie expunerea de motive a proiectului.

Proiectul a fost trimis la Parlament pentru dezbatere şi vot, iar după vot şi publicarea în Monitorul Oficial acesta va intra în vigoare în 30 de zile de la data publicării.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO