Auto

VIDEO ZF Live. Danor Ionescu, Pall-Ex: Economia nu a mers niciodată mai bine, iar acest lucru se vede din transportul de marfă. În T1 am crescut cu 45%, peste buget

Autor: Ştefan Stan

10.06.2016, 00:05 1431

Danor Ionescu, CEO al Pall-Ex, o companie de transport de marfă, spune că, din punctul său de vedere, niciodată economia nu a funcţionat mai bine, mediul fiind proprice atât pentru businessul său, cât şi pentru antreprenori sau pentru cei care vor acum să pornească de la zero.

Transportul de marfă este considerat un adevărat barometru al activităţii economice, iar Danor Ionescu spune că în prezent camioanele pe care le administrează bat dru­murile ţării „burduşite“ de marfă.

„Economia nu a mers niciodată mai bine. Poate că în 2007 aduceam mai multă marfă pentru că era boom, dar totul costa mai mult. Este un mediu propice pentru comerţ, pentru că mişcarea de marfă şi activităţile de depozitare şi transport sunt susţinute de fluxul logistic“, a spus Ionescu în cadrul emisunii ZF Live.

Pall-Ex este o companie de transport marfă care acţionează ca un integrator, modelul de business bazându-se pe parteneriate. Compania are peste 30 de parteneri la nivel naţional, cu prezenţă în fiecare judeţ al ţării şi chiar şi peste graniţă. Parcul auto al partenerilor Pall-Ex numără aproximativ 400 de camioane.

„Eficienţa vine din faptul că dacă producătorii sau importatorii, clienţii, ar fi folosit vehiculele şi parcurile auto proprii, am fi avut mult mai multe camioane pe drumurile ţării, mult mai mult consum, mult mai mulţi şoferi. Noi suntem eficienţi pentru că un camion vine plin şi pleacă plin. În loc să meargă patru camioane către Oradea sau Galaţi, merge unul singur care este burduşit cu marfă şi la dus, şi la întors.“

Şeful Pall-Ex a remarcat că în principal din România se exportă produse puţin manufacturate şi se importă în schimb produse cu valoarea adăugată mare. Principalele categorii de produse exportate sunt produsele agroalimentare, produse din industria automotive, cauciucuri de autoturisme, de camioane etc.

„Noi exportăm vrac: cherestea, mobilă, plastic, cau­ciu­curi, aluminiu, iar ceilalţi îl prelucrează şi ni se întoarce sub formă de maşini-unelte, utilaje, cu valoare adăugată mare. Aducem mult grupaj - adică partide mici de valoare mare -, în schimb ducem camioane întregi cu marfă cu valoare mai mică.“

În primul trimestru Pall-Ex are un avans de 45% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, peste valoarea bugetată de companie.

„În continuare consumul creşte, în principal de la producătorii naţionali care au nevoie de distribuţie marfă, dar şi de la retaileri. Noi avem şi marfă din import, cam 20%, dar 80% sunt fluxuri naţionale de la producători locali din domenii precum automotive, industria constructoare de maşini, industria alimentară, transportăm şi bere şi conserve“, a spus Ionescu.

Hubul central al Pall-Ex este în Sibiu, însă compania are mai multe hub-uri regionale, în Bucureşti, Bacău şi mai nou la Cluj, pentru schimburile în interiorul Transilvaniei.

Pe schimburile din interiorul Moldovei compania foloseşte Bacăul, pe aripa de sud Bucureştiul. Schimburile naţionale trec prin Sibiu, care este centrul logistic al ţării, susţine CEO-ul companiei.

„În funcţie de mărimea unui hub costurile diferă. Am investit 1,5 mil. euro în cel central, până la jumătate de mil. de euro în hub-urile regionale. Avem nevoie de echipamente, stivuitoare, scannere, infrastrucutră IT, antene, CCTV, totul este urmărit şi filmat permanent pentru a avea înregistrarea serviciului, să verificăm dacă există vreo deviere. Clientul primeşte un cod de acces, intră pe internet şi poate să vadă în timp real unde se află paletul lui în toate etapele serviciului. Clientul primeşte confirmarea de primire, iar a doua zi noi trimitem scanat documentul semnat de cel care a luat în primire“, a spus Ionescu.

Pall-Ex a avut anul trecut o cifră de afaceri de 2,5 mil. euro.

„Suntem un fel de Uber de transport de marfă“.

Pall-Ex este un grup britanic care s-a înfiinţat în 1988 şi a intrat în România în 1994. Printre planurile companiei se numără şi lansarea Pall-Ex Ungaria, care este sub franciza Pall-Ex şi va fi legat de Pall-Ex România. În Ungaria investiţia va fi de aproximativ 1 mil. euro.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO