Auto

Video ZF LIVE. Profesor la Facultatea Construcţii Iaşi: Majoritatea studiilor de fezabilitate pentru autostrăzi se fac în birou, fără foraje pe teren

Autor: Roxana Rosu

12.02.2015, 13:32 492

Studiile de fezabilitate pentru autostrăzi se câştigă la preţuri foarte mici, la doar 15-20% din valoarea initiala estimată de beneficiar, şi în majoritatea cazurilor analizele se fac în birou, fără studii geotehnice reale, fără foraje sau calcule reale pentru piloni, poduri, etc, a declarat la ZF Live Nicolae Boţu, profesor în cadrul Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii Iaşi. 

« La Sibiu-Piteşti, studiul de fezabilitate iniţial a costat 2,5 milioane euro. La banii ăştia nu poţi face un studiu real. Noul studiu se va face cu 6,5 milioane euro, o sumă mai aproape de realitate, 60% din valoarea estimată de beneficiar. La Tg Mureş-Iaşi studiul a avut doar trei foraje, foarte puţin », a spus Boţu.

El apreciază că autostrada Piteşti-Sibiu va fi prima realizată, în condiţiile în care pentru Comarnic-Braşov constructorul nu găseşte încă finanţare.

Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de joi, 12 februarie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO