Auto

Viorica Dăncilă, acuzaţii usturătoare la adresa PNL: Premierul demis spune că liberalii nu susţin înfiinţarea unei fabrici Volkswagen în România, în timp ce grupul PPE susţine construcţia fabricii în Bulgaria

Viorica Dăncilă, acuzaţii usturătoare la adresa PNL:...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

21.10.2019, 11:01 573

Viorica Dăncilă a declarat, luni, că europarlamentarii PNL nu susţin înfiinţarea unei uzine Volkswagen în România şi că liderul grupului PPE Manfred Weber a trimis o scrisoare companiei în care arată susţinerea unei fabrici în Bulgaria. Premierul a anunţat că va vorbi cu Angela Merkel în acest sens.

„Noi am discutat despre acest proiect. Chiar ministrul Comerţului şi anteprenoriatului a fost în Germania, a vorbit despre acest proiect, avem cele mai avantajoase condiţii pentru o investiţie în România, dar din păcate nu avem susţinerea necesară. Grupul PPE a trimis o scrisoare prin care susţine Bulgaria. Domnul Weber, care este liderul grupului PPE a trimis această scrisoare către Volsvahen, prin care susţin Bulgaria. Atunci mă întreb unde sunt PNL, ce a făcut domnul preşedintele Klaus Iohannis? Dânsul ne reprezintă în Consiliu, nu a putut discuta când a mers la Consiliu pentru a susţine România? Nu a putut discuta cu liderul grupului PPE pentru a susţine România?”, a spus Viorica Dăncilă, la DC News.

Premierul a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis ştia de existenţa acestei scrisori de la PPE către Volkswagen, însă nu a reacţionat.

„Domnul Weber susţine Bulgaria, în condiţiile în care noi am venit cu propuneri mult mai avantajoase. Poate era justicat dacă Bulgaria avea propuneri mai bune din punct de vedere economic, al condiţiilor oferite către Volkswagen. Condiţiile noastre sunt mult mai bune, dar vedem că PPE de fapt susţine Bulgaria. Este o scrisoare, PNL, membru în PPE susţine acest lucru. Nu pot să cred că premierul a ştiut de această scrisoare, dar preşedintele nu. În mod normal, pe obiective importante pentru ţară trebuie să existe consens şi cooperare între Guvernul României, Administraţia Prezidenţială şi Parlament. Este greu să am cu domnul preşedinte o discuţie pe un asemenea obiectiv. Eu mă aşteptam ca domnul preşedinte să aibă o deschidere foarte mare pentru că trebuie să primeze interesul de ţară. La domnul preşedinte primează interesul personal”, a adăugat Dăncilă.

Şeful Executivului a anunţat că un ministru va merge din nou în Germania pentru a discuta cu liderii Volkswagen pentru înfiinţarea acestei fabrici în România.

Totodată, Viorica Dăncilă a precizat că va încerca să vorbească telefonic cu Angela Merkel despre acest aspect.

„Eu voi încerca această convorbire telefonică cu doamna Merkel, voi face tot ce e posibil pentru a aduce această investiţie în ţara noastră. Dl preşedinte a spus că a vorbit cu doamna Ursula von der Leyen şi a spus că nu contăm. Eu cred că nu îi face cinste. Iarăşi dăm din casă. Eu încerc să iniţiez această convorbire, dar dacă dl preşedinte a mers la Consiliu şi a spus că nu mai contăm. Dânsul a spus că un premier desemnat e mai important decât unul interimar. Mi se pare imposibil. Cum să faci astfel de afirmaţie. Eu am să încerc să iniţiez această discuţie cu doamna Merkel. Se va duce şi ministrul.
Poate nu e de acuzat Weber. Weber e un lider de grup, poate partea bulgară a vorbit”, a adăugat Dăncilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO