Auto

Volkswagen: Decizia pentru o nouă uzină este în continuare amânată. Şi România, dar şi Bulgaria spun că se luptă pentru a atrage investiţia constructorului auto german

Volkswagen: Decizia pentru o nouă uzină este în...

Autor: Bogdan Alecu

22.10.2019, 00:05 2032

Volkswagen AG nu a luat încă nicio decizie finală cu privire la construcţie viitoarei uzine pentru modelele VW Passat şi Skoda Superb din Europa de Est, în condiţiile în care Turcia, care ar fi fost aleasă drept destinaţie, duce o campanie militară în Siria.

„Decizia pentru o nouă uzină a fost amânată de către consiliul de management al Volkswagen AG. Compania monitorizează situaţia curentă cu o mare îngrijorare“, a declarat pentru ZF Christoph Ludewig, deputy head of corporate communication în cadrul Volkswagen AG.

Stabilitatea economică şi politică a unei ţări devine tot mai importantă pentru Volkswagen, în condiţiile în care gigantul german a fost nevoit să oprească producţia uzinei din Martorell de lângă Barcelona din cauza pro­tes­telor violente. Cinci schimburi de producţie au fost oprite, timp în care s-ar fi asamblat 3.500 de maşini. Capitala catalană s-a confruntat în ultima săptămână cu proteste violente de stradă, ca ur­ma­re a arestării liderilor separatişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO