Auto

Volkswagen menţine un plan de investiţii de 22 mld. euro în China în următorii cinci ani

Volkswagen menţine un plan de investiţii de 22 mld....

Autor: Anca Dumitrescu

30.10.2015, 15:49 107

În acest an şi în 2016, VW aplică un plan de modernizare a circa 70% din vehiculele comercializate în China şi de introducere pe piaţă a peste 30 de noi modele, relatează Bloomberg.

Grupul intenţionează să majoreze capacitatea de producţie în China de la nivelul de 3 milioane de automobile pe an în 2014 la cel puţin 5 milioane de vehicule.

Volkswagen are nevoie de creştere pe piaţa chineză pentru a compensa cel puţin parţial costurile rechemării în service a până la 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial, pentru eliminarea softului ilegal care reduce nivelul emisiilor poluante în timpul testelor.

Grupul a alocat în trimestrul trei 6,7 miliarde de euro pentru campania de rechemări, dar a recunoscut că suma va fi insuficientă.

Analiştii estimează că grupul ar putea suporta costuri, inclusiv amenzi şi cheltuieli legate de litigii, pornind de la 20 de miliarde de euro şi până la 78 de miliarde de euro.

Investiţiile VW în China vor avea loc împreună cu partenerii chinezi la două companii mixte, SAIC Motor şi FAW Car.

Directorul general al grupului VW, Matthias Mueller, se află în prezent într-o vizită în China, împreună cu cancelarul Angela Merkel.

Majoritatea vehiculelor comercializate de VW în China sunt pe benzină, grupul urmând să recheme pe această piaţă doar 1.950 de automobile diesel.

La nivelul grupului vor fi luate măsuri de reducere a cheltuielilor. În cazul mărcii VW, cheltuielile anuale vor fi restrânse cu 1 miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO