Volkswagen revoluţionează industria auto: nemţii introduc imprimantele 3D în producţia de masă a pieselor

joi, 00:00 Autor: Alex Ciutacu

Compania Volkswagen a descoperit o nouă modalitate de a utiliza imprimantele 3D, folosindu-le în producţia de masă a componentelor auto, potrivit CNN.

Cel mai mare producător auto din lume a anunţat săptămâna aceasta că va implementa tehnologia HP de printare a metalelor pentru a produce anumite piese auto, precum schimbătorul de viteze. Volkswagen a transmis că va începe să producă anumite piese structurale în masă în următorii doi-trei ani.

„Probabil nu vom produce un vehicul complet cu o imprimantă 3D în viitorul apropiat, însă numărul de componente produse prin acest proces va creşte considerabil“, spune Marting Goede, care conduce divizia de dezvoltare şi planificare tehnologică a producătorului german.

Printarea 3D nu este neapărat o noţiune nouă în producţia auto, însă până acum a fost utilizată doar la nivel de prototip pentru anumite componente.

În structura unui model Volkswagen sunt utilizate până la 8.000 de piese.

„Un mare avantaj este acela că ne permite să producem o gamă largă de componente fără a avea nevoie de instrumentele de producţie specifice“, spune Goede.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.09.2018

 
Cuvinte cheie:
3d
, productie
, auto
, componente
, piese
, volkswagen
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide