Auto

Volkswagen vrea să tripleze gama de SUV-uri pentru a deveni liderul pieţei auto mondiale

Volkswagen vrea să tripleze gama de SUV-uri pentru a...

Autor: Marius Oncu

03.06.2014, 18:15 657

Marca Volkswagen ar putea avea până la şase SUV-uri în următorii ani, faţă de modelele Touareg şi Tiguan pe care le oferă în prezent.

Cererea este în creştere pentru această categorie de autovehicule care ar urma să reprezinte 20,1% din producţia la nivel mondial până în 2018, faţă de 17,6% în 2012, estimează firma de consultanţă PwC.

Oferta redusă de SUV-uri a Volkswagen a tras înapoi grupul german mai ales pe piaţa din Statele Unite.

"Segmentul SUV creşte încă la nivel global şi reprezintă o componentă cheie pentru toţi producătorii. Brandul Volkswagen are încă potenţial de creştere pe această categorie, care ar putea ajuta grupul să-şi întărească poziţia în SUA şi pe pieţele emergente", a declarat Roman Mathyssek, analist la firma germană de consultanţă Strategy Engineers.

Volkswagen ar putea lansa un model mai uşor al Tiguan anul următor, pentru a îmbunătăţi consumul de combustibil, şi lucrează o versiune coupe şi una mai lungă a modelului, au declarat sursele Bloomberg.

Grupul ar putea lansa şi un crossover subcompact, care îmbină caracteristici ale maşinilor de teren şi ale autoturismelor tradiţionale, urmând să aleagă între prototipurile Taigun şi T-Roc, prezentate la saloane auto desfăşurate recent.

În plus, producătorul german intenţionează să construiască un SUV din clasa medie pe baza conceptului CrossBlue, care ar urma să intre la vânzare în SUA în 2016.

Gama ar fi întregită de Touareg, primul şi cel mai mare SUV al grupului.

Volkswagen, al doilea mare producător de maşini la nivel global, are ca obiectiv să depăşească liderul Toyota până în 2018. Toyota are în prezent în ofertă şapte SUV-uri.

Grupul american General Motors, care a fost depăşit anul trecut de Volkswagen şi a căzut pe trei în topul vânzărilor, produce 14 SUV-uri. Aceste cifre nu includ SUV-urile fabricate de Toyota sub marca Lexus şi de General Motors sub brandul Cadillac.

În rândul brandurilor premium ale Volkswagen, Porsche produce SUV-urile Macan şi Cayenne, care ar putea repreznta 64% din vânzări anul următor, în timp ce Audi vinde trei modele din această categorie şi va introduce un al patrulea, Q1 în 2016.

Bentley, de asemenea parte a grupului Volkswagen, vrea să prezinte în 2016 cel mai scump SUV din lume, iar divizia Lamborghini ar putea lansa un model în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO