Auto

Volvo va deveni cel mai mare producător de camioane grele din lume, cu o investiţie în China

Volvo va deveni cel mai mare producător de camioane...

Autor: Anca Dumitrescu

28.01.2013, 09:41 1170

Volvo a convenit plata a 5,6 miliarde de yuani (890 milioane dolari) pentru o participaţie minoritară la divizia de vehicule comerciale a companiei chineze Dongfeng Motor Group, tranzacţie prin care compania suedeză va deveni cel mai mare producător de camioane grele la nivel mondial.

Compania suedeză, al doilea mare fabricant de camioane din lume, a anunţat că va deţine o participaţie de 45% la compania chineză, care va produce şi va vinde camioane sub brand Dongfeng, autobuze şi vehicule cu destinaţie specială, transmite Bloomberg.

Asociaţia chineză a producătorilor de automobile anticipează creşterea vânzărilor de camioane din acest an la 3,3 milioane de unităţi, după doi ani de scăderi.

"China este cea mai mare piaţă de camioane la nivel mondial, echivalentă cu piaţa europeană şi cea nord-americană de camiaone grele luate la un loc", a declarat Olof Persson, director general al Volvo.

Dongfeng Motor, al doilea mare producător chinez de vehicule, în funcţie de vânzări, fabrică în China automobile în colaborare cu Nissan Motor, Honda Motor şi PSA Peugeot Citroen.

Grupul Dongfeng anticipează că alianţa cu Volvo îi va permite să se extindă în afara Chinei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO