Auto

Yload, dezvoltatorul primului marketplace digital din Europa de Est pentru transportul de mărfuri, fondat de Alexandru Huzău, vrea să atragă o finanţare de 250.000 euro pe SeedBlink

Yload, dezvoltatorul primului marketplace digital din...

Autor: Roxana Rosu

15.07.2021, 10:33 620

Yload.ro, platformă bazată pe inteligenţă artificială fondată de Alexandru Huzău, a obţinut 220.000 de euro în prima zi a listării pe SeedBlink, din cei 250.000 targetaţi, fondurile urmând să fie folosite pentru dezvoltarea primului marketplace de transporturi din Europa de Est.

Fondatorii platformei lansate în versiune beta în luna aprilie a acestui an cedează 9.09% din capital, la o evaluare pre-money a companiei de două milioane de euro. Ticketul minim de investiţie porneşte de la 2.500 de euro.

De asemenea, Yload are opţiunea de extindere a finanţării vizate până la 400.000 de euro.

“De aproximativ 12 ani am realizat că în Europa de Est domeniul transportului de marfuri, atât cel naţional cât şi cel internaţional, întâmpină probleme. Acest domeniu nu foloseşte aproape nicio tehnologie nouă de automatizare a proceselor. Un dispecer care coordonează camioanele spre încărcare foloseşte telefonul pentru a suna şoferii, iar, din acest motiv, el nu poate coordona mai mult de cinci-şase camioane pe zi. Practic, munca lor de căutare a mărfurilor este cu mult îngreunată, dispecerii trebuie să stea zilnic în faţa calculatorului pe o multitudine de siteuri pentru a putea găsi marfa. Iar în momentul în care găseşte marfa, există posibilitatea ca aceasta să fie trimisă prin altă platformă deoarece platformele nu sunt conectate. Transportatorii, casele de expediţie şi expeditorii sunt în căutare de soluţii care să îi ajute să fie mai eficienţi, să petreacă mai puţin timp făcând aceste procese repetitive. Iar Yload poate fi o astfel de soluţie”, declară Alexandru Huzău, fondator şi CEO Yload, specialist cu 13 ani de experienţă în IT şi marketing online.

În următorul an, Yload vizează o finanţare serie A care să susţină compania pentru extindere în Europa de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO