Auto

Zece români s-au înscris deja pentru un Ferrari 458 Spider de peste 200.000 de euro, care va fi lansat peste două săptămâni

Zece români s-au înscris deja pentru un Ferrari 458 Spider de peste 200.000 de euro, care va fi lansat peste două săptămâni

Autor: Gabriel Botezatu

29.08.2011, 22:47 558

Forza Rossa a primit comenzi pentru zece automobile Ferrari 458 Spider înainte de lansarea mondială a modelului, care va avea loc peste două săptămâni la Salonul Auto de la Frankfurt, livrarea unităţilor urmând să aibă loc în vara anului viitor.


"Forza Rossa, reprezentantul oficial Ferrari în România, va primi anul viitor 12 automobile Ferrari 458 Spider, iar 10 din acestea au fost deja vândute încă din vara anului trecut, atunci când s-au făcut publice primele teste. Două unităţi mai sunt în prezent disponibile pentru clienţii interesaţi", se arată într-un comunicat al importatorului.
Reprezentanţii Forza Rossa au declarat luna trecută pentru MEDIAFAX că a fost epuizată cota de 30 de unităţi Ferrari alocate României pentru acest an şi are deja comenzi pentru 2012.


Modelul 458 Spider, prima berlinetă cu motor central spate din lume, va fi prezentat în septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt.
Automobilul este echipat cu un motor V8 de 4,5 litri şi cu un acoperiş rigid retractabil, o inovaţie brevetată Ferrari care reprezintă de asemenea o premieră mondială pentru un automobil sport din acest segment.


Noul Ferrari atinge o viteză maximă de 320 kilometri pe oră şi poate ajunge de la zero la suta de kilometri în 3,4 secunde. Consumul mediu de carburant este de 11,8 litri la suta de kilometri, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 275 de grame per kilometru.


Preţul 458 Spider nu a fost făcut public, dar reprezentanţii importatorului se aşteptă să coste peste 200.000 de euro.


Forza Rossa este deţinută de soţii Camelia şi Ion Bazac (fost ministru al Sănătăţii) prin Forza Rossa Holding. Forza Rossa a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 9 milioane euro, în creştere cu 10% faţă de 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO