Auto

Zeci de gălăţeni protestează după ce impozitul pentru autoturisme s-a majorat cu 50%

Zeci de gălăţeni protestează după ce impozitul...

Autor: Petru Mazilu

17.01.2021, 15:27 1975

Zeci de gălăţeni protestează duminică în faţa Primăriei după ce impozitul pentru autoturisme s-a majorat cu 50%. Ei solicită revenirea la valoarea impozitului de anul trecut şi îi cer primarului oraşului să demisioneze. Ca să nu plătească impozitul majorat, unii au decis să-şi radieze maşinile.

Aproximativ o sută de gălăţeni s-au adunat în faţa Primăriei pentru a protesta faţă de majorarea cu 50% a impozitului pentru autovehicule. Protestarii spun că impozitul a crescut nejustificat de mult şi le cer autorităţilor locale să renunţe la majorare. Unii îi cer primarului să demisioneze, iar traficul auto pe strada care trece prin faţa Primăriei a fost blocat de poliţişti.

Printre protestatari sunt şi persoane care susţin că au găsit soluţiae ca să nu plătească impozitul Primăriei Galaţi: îşi radiază autovehiculele şi le înscriu în alte oraşe sau comune.

„Ar trebui să plătesc undeva la patru mii de lei. Maşina e radiată deja, nu o să-i plătesc nimic. O să o mut pe alt oraş, alt sat, eventual în altă ţară. Cel puţin o sută de persoane ştiu eu (n.r. care îşi radiază maşinile). Mergeţi la firmele de înmatriculare şi vedeţi câte certificale scot pe zi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, unul dintre protestatari.

Impozitul auto a fost majorat cu 50% de Consiliul Local Galaţi. Decizia a fost luată la sfârşitul anului trecut, dar procedura a fost contestată de grupul de consilieri locali din opoziţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO