Auto

ZF Live Ediţie Specială. Cristian Nevzoreanu, reprezentant ACAROM: O zi lucrătoare în industria auto din România generează o cifră de afaceri de 124 de milioane de euro

ZF Live Ediţie Specială. Cristian Nevzoreanu,...

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.03.2020, 15:17 208

Cristian Nevzoreanu, reprezentant ACAROM, spune că industria auto este unul dintre sectoarele care generează o parte importantă din Produsul Intern Brut al României, circa 14% din PIB, cu exporturi de 26% din totalul eporturilor României, motiv pentru care măsurile pe care le va lua guvernul cu scopul de a sprijini acest domeniu vor fi benefice.

„O zi lucrătoare în industria de automobile şi componente din România generează o cifră de afaceri de 124 de milioane de euro. Industria auto va fi tratată împreună cu toate celelalte industrii din România, iar măsuri care sunt în curs de implementare se referă la toate industriile. Aceste măsuri au fost deja transmise Guvernului prin documente care au rezultat din consultarea membrilor ACAROM şi Parteneriatului Auto Român. Măsurile se referă la forţa de muncă calificată, la menţinrea ei, propuneri de natură financiar- fiscală, pentru a asigura în primul rând conservarea industriei şi reluarea activităţii la un nivel cât mai competitiv”, a spus Cristian Nevzoreanu.

El a adăugat că în document sunt şi măsuri complementare, precum cele de tranzit vamal, proceduri rapide de transport, reducerea emisiilor şi de natură logistică, pentru a putea asigura aprovizionarea cu materii prime a producătorilor din România şi exportarea produselor pe pieţele internaţionale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO