Auto

ZF Live. Rareş Măcinică, managing director Lagermax AED România: Anul trecut a fost unul excepţional, însă am avut probleme din cauza lipsei de personal. Primeam SMS-uri dimineaţa cu „nu mai vin”

Autor: Răzvan Botea

11.01.2019, 17:15 1417

Compania de logistică Lagermax AED România a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri în 2018 cu 10%, până la 13,5 mil. euro şi a deschis un nou spaţiu de logistică în Bucureşti. Sentimentul rămâne unul pozitiv pentru anul 2019, chiar dacă anul va fi marcat, ca şi 2018, de o criză a forţei de muncă, a spus la ZF Live Rareş Măcinică, managing director Lagermax AED România.

„Anul trecut a fost un an în continuare foarte bun, pe creştere. Sentimentul rămâne unul de încredere pentru anul 2019, de pozitivitate pe piaţă, însă avem un început uşor de temeri, pentru că problema forţei de muncă rămâne în continuare extrem de critică. Consumul creşte, dar nu ai cu cine să lucrezi. Deficitul de forţă de muncă al companiei este de 50-60%. 72 de angajaţi, am avea nevoie de încă 30. Sunt şi alte companii care au ajuns la un procent de 70-80% de angajaţi străini. Noi nu avem angajai străini încă, dar căutăm. Deja sunt agenţii care se ocupă de integrarea forţei de muncă străină”, a spus Măcinică la ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO