Auto

Zi istorică în lumea auto: brevetele TESLA, făcute publice de Elon Musk!

 Zi istorică în lumea auto: brevetele TESLA, făcute...

Autor: Oraan Mărculescu

14.06.2014, 10:33 5357

Până acum, Elon Musk, fondatorul firmei de maşini electrice Tesla, era doar un ghimpe în coasta marilor producători auto. Însă de acum a devenit un adevărat duşman pentru industria auto convenţională. De ce? Vedeţi în continuare cum ”riscă” Musk să schimbe din temelii istoria auto.

Cine ştie ce înseamnă sintagma ”open source” cred că intuieşte cam care e problema pe care o au constructorii auto cu Elon Musk. Deoarece fondatorul Tesla a declarat, cu doar o zi înainte de vineri-13-cu-ghinion, că intenţionează să dea publicităţii toate patentele folosite pentru maşinile sale electrice, dar şi cele pentru reţeaua de încărcare Supercharger.

Făcând o paranteză, patentele sunt, pentru lumea auto, un lucru vital în păstrarea competitivităţii, de pe urma lor putându-se obţine profituri uriaşe (sau, trecând în ”dark side”, se pot pune beţe în roate în dezvoltarea unor companii rivale). Dacă firma X patentează o idee tehnologică, orice altă firmă e nevoită să plătească pentru a utiliza ideea respectivă. Sau să investească pentru a crea ceva similar.

Citiţi mai mult pe www.promotor.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO