Autostrazi

Autostrada Moldovei este contractată integral: CNAIR a semnat miercuri documentele pentru ultimele trei loturi, de la Bacău la Paşcani

Autostrada Moldovei este contractată integral: CNAIR a...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.02.2023, 00:03 11786

Practic, în acest moment, firmele lui Umbrărescu sunt responsabile de zece din cele treisprezece loturi pe care autostrada Moldovei le va avea în total, deci tot traseul de la Buzău la Paşcani.

CNAIR a semnat miercuri, pe 15 fe­brua­rie 2023, contractele de execuţie pentru ulti­mele trei loturi ale autostrăzii Moldovei care rămăseseră necontractate. Este vorba despre loturile dintre Bacău şi Paşcani, care vor fi construite de asocierea Spedition UMB – SA&PE Construct – Tehnostrade, formată din companii deţinute de antreprenorul Dorinel Umbrărescu. Valoarea totală a contractelor este de 4,68 miliarde de lei, iar sursa de finanţare o reprezintă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Traseul celor trei loturi contractate miercuri are o lungime totală de 77,4 kilometri, iar durata fiecărui contract este de 150 de luni, din care 30 de luni sunt dedicate perioadei de execuţie a lucrărilor şi 120 de luni – perioadei de garanţie a lucrărilor, potrivit anunţului publicat pe site-ul CNAIR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO