Autostrazi

Avem oare nevoie de o autostradă Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni?

Avem oare nevoie de o autostradă Târgu Mureş - Iaşi -...
09.12.2014, 11:34 10563

Autostrada Târgu-Mureş - Iaşi - Ungheni revine în discuţie, după ce Federaţia Operatorilor de Transport (FORT) a cerut introducerea acesteia la nivel de autostradă, iar nu la nivel de drum expres, în Master Planul de Transport care ar urma să fie adoptat de Guvern până la finalul lui 2014. Dar este oare necesară o astfel de autostradă?

Autostrada Iaşi - Târgu Mureş este din nou pusă în discuţie, după ce mai mulţi politicieni locali, cât şi reprezentanţii Federaţiei Operatorilor de Transport (FORT) au cerut includerea ei în Master Planul de Transport care urmează să fie adoptat de Guvern până la finalul lui 2014. Este o autostradă considerată ca fiind vitală pentru dezvoltarea părţii de nord a Moldovei, în special a oraşului Iaşi, care ar avea, astfel, o legătură directă cu Transilvania şi cu Vestul, fiind mai bine poziţionat pentru a atrage investitori.

"Guvernul României, în ansamblul său şi Ministerul Transporturilor trebuie să conştientizeze că, fără autostradă, regiunea Moldova rămâne condamnată la sărăcie, fiind imperios necesară deschiderea reală spre vestul ţării. Facem un ultim apel la domnul prim-ministru Victor Ponta şi la domnul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, de a prioritiza realizarea autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, aceasta însemnând liantul care ar facilita apropierea regiunii Moldovei cât şi a Republicii Moldova de restul ţării, atât în ceea ce priveşte transportul rutier cât şi nivelul de trai", se arată într-un comunicat al FORT.

 

Citiţi articolul integral pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO