Autostrazi

CNAIR a semnat un contract de 133.000 de lei pentru începerea expertizei lucrărilor de pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj - Deva

CNAIR a semnat un contract de 133.000 de lei pentru...

Autor: Laura Albu, Mediafax

10.10.2019, 17:40 411

CNAIR a semnat la începutul săptămânii un contract de 133 de mii de lei cu Iptana SA pentru atribuirea serviciilor de expertiză aferente lucrărilor de pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj - Deva , potrivit unui comunicat remis joi, MEDIAFAX.

"La începutul acestei săptămâni CNAIR SA a semnat cu Iptana SA contractul de servicii «Realizarea Expertizei Tehnice» a lucrărilor de drum proiectate şi executate în cadrul contractului «Proiectare şi Execuţie Autostrada Lugoj – Deva, lot 3 km 56+220 – km 77+361»", potrivit comunicatului.

Valoarea contractului este de 133.200 lei fără TVA.

În conformitate cu prevederile contractului, expertiza va dura de 40 de zile. În baza acesteia vor fi identificate soluţiile tehnice de remediere a neconformităţilor identidicate pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva.

CNAIR a executat la jumătatea lunii septembrie garanţia constructorului lotului 3 al autostrăzii, înainte de pronunţarea deciziei tribunalului prin care se suspenda executarea. La finele lunii august ministrul Cuc a decis rezilierea contractului cu constructorul spaniol, după identificarea a 60 de neconformităţi, printre care cedări de terasament sau fisuri longitudinale şi transversale. Compania de Autostrăzi a emis o factură de penalităţi pentru neremedierea unor conformităţi în timpii în care trebuiau să remedieze şi pentru întârzierile din contract, în valoare de 73 de milioane de lei, iar valoarea garanţiei de bună execuţie a contractului este de 58 de milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO