Autostrazi

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu: A fost desemnat constructorul pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focşani

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu: A fost...

Autor: Mediafax

19.09.2022, 17:23 446

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă, luni, că a fost desemnat constructorul pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focşani (A7), acelaşi constructor român care a semnat contractele pentru tronsoanele 1 şi 4 ale aceleiaşi autostrăzi.

„A fost desemnat constructorul pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focşani (A7). În 10 zile, pot fi demarate procedurile de semnare a contractelor, dacă rezultatul licitaţiei nu va fi contestat. Câştigătorul desemnat astăzi pentru tronsoanele 2 şi 3 (66,9 km) ale Autostrăzii Buzău-Focşani este acelaşi constructor român care a semnat contractele pentru tronsoanele 1 şi 4 ale aceleiaşi autostrăzi, în urmă cu două săptămâni”, transmite Sorin Grindeanu.

El precizează că tronsonul 2 (Vadu Paşii-Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km şi o valoare de 1,31 miliarde de lei (fără TVA), iar tronsonul 3 (Râmnicu Sărat-Mândreşti Munteni) are o lungime de 36,1 km şi o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA).

„Construcţia ambelor tronsoane, finanţată prin PNRR, va dura 26 de luni (2025). Pentru tronsonul 2 contractul include construcţia a 12 poduri printre care se numără Podul peste râul Râmnic şi peste DN22. Pentru tronsonul 3 este prevăzută în contract inclusiv construcţie a 18 poduri şi a unui pasaj, printre care se numără Podul peste DJ 205R şi peste râul Râmna. Toate cele 4 tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focşani (Secţiune a A7) vor avea o lungime însumată de 82,44 km şi vor realiza efectiv prima legătură rutieră de mare viteză dintre Muntenia şi Moldova”, încheie ministrul Transporturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO