Autostrazi

Sorin Scarlat, directorul CNAIR: Până în prezent sunt finalizaţi 21 de kilometri de autostradă din cei 100 de kilometri promişi de ministrul transporturilor

Sorin Scarlat, directorul CNAIR: Până în prezent sunt...

Autor: Laura Albu, Mediafax

02.10.2019, 16:08 1136

CNAIR a recepţionat până în prezent 21 de kilometri de autostradă, a declarat miercuri Sorin Scarlat, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, întrebat câţi kilometri de autostradă sunt finalizaţi din cei 100 de km promişi de ministrul Răzvan Cuc pentru acest an. 

"Nu m-aş hazarda să avansez un număr de kilometri pe care îi vom finaliza anul acesta. Sunt mulţi factori de care depindem să îndeplinim acest deziderat. 21 de kilometri sunt recepţionaţi în 12 august 2019", a spus Sorin Scarlat, la dezbaterea Upgrade Romania, organizată de DC News.

Răzvan Cuc a declarat în data de 23 iulie 2019, la Ministerul Transporturilor, că nu există niciu fel de motive de ordin administrativ care ar genera amânarea dării în folosinţă a celor 100 de kilometri de autostradă pe care şi i-a asumat. Însă în cazul în care acest lucru se va întâmpla, ministrul asigură că va lua măsuri împotriva constructorilor, în niciun caz nu va demisiona.

„Este doar o problemă de mobilizare. Iar dacă lucrurile nu vor evolua aşa cum trebuie, cu siguranţă, nu aştept să îmi menţin promisiuni deşarte şi voi lua măsuri aşa cum trebuie cu constructorii. În momentul de faţă aceşti 100 de kilometri sunt tangibili ca şi target pentru a fi daţi în trafic, nu recepţia finală în acest an”, a afirmat Cuc la acel moment.

Singurele cauze posibile care ar încetini lucrările ar fi cele de ordin meteorologic, potrivit lui Răzvan Cuc. „Eu vă întreb un lucru: dacă de acum încolo, 3 luni de zile plouă continuu? Ce pot să fac eu?”, a întrebat retoric ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO