Autostrazi

Transporturile renunţă la drumul expres Sibiu-Piteşti: “Ne ducem direct cu autostradă”

Transporturile renunţă la drumul expres Sibiu-Piteşti:...

Autor: Andreea Neferu

13.01.2015, 13:05 3665

Ministrul Transporturilor Ioan Rus spune că Sibiu-Piteşti, una dintre cele mai importante şosele pentru transportul comercial din România, ar urma să fie construită sub formă de autostradă, urmând să se renunţe la ideea de a realiza în primă fază un drum expres pe această rută şi abia ulterior de a o transforma în autostradă.

“Cred că renunţăm la ideea de fazare cu Sibiu-Piteşti şi ne ducem direct cu autostradă. E complicat în zona de munte să refaci şantierul”, a spus Rus în cadrul unei conferinţe de presă.

Autostrada Sibiu-Piteşti (116 km) a fos cerută în repetate rânduri atât de transportatori, cât şi de francezii de la Dacia, cel mai mare exportator local.

În versiunea iniţială a Master Planului, documentul care arată priorităţile României în ceea ce priveşte infrastructura de transport până în 2030, Sibiu-Piteşti era trecută doar ca drum expres, cu perioadă de implementare între 2021 şi 2030. Ulterior, s-a discutat ideea construirii acestei şosele în primă fază sub formă de drum expresşi abia ulterior transformarea sa în autostradă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO