(auxiliar)

Banca Transilvania a recucerit pragul de 1 mld. euro pe bursă

Banca Transilvania a recucerit pragul de 1 mld. euro pe...

Autor: Roxana Pricop

15.07.2014, 00:07 1833

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), a treia bancă din sistem după active, a recucerit pragul de un miliard de euro în capitalizare după ce acţiunile sale au crescut cu aproape 20% pe bursă în acest an, până la cotaţia de 1,785 lei, iar capitalul social a fost majorat.

Banca este a cincea cea mai valoroasă companie românească listată la bursa de la Bucureşti, după BRD şi Fondul Proprietatea. La listare, în 1997, banca avea o capitalizare de 17 mil. euro.

Banca a recucerit pragul de un miliard de euro după şapte ani. În 2007, pe maximele atinse de bursa de la Bucureşti înainte de criză, capitalizarea băncii era de pes­te 1,5 mld. euro. Ajunsese chiar la 1,7 mld. eu­ro. Însă din cauza crizei finan­cia­re, a prăbuşirii burselor în sep­tembrie 2008, dar şi a situa­ţiei dificile din sectorul ban­car, valoarea băncii s-a prăbuşit până la un minim de 300 mil. euro la începutul anului 2009.

„Evoluţia acţiunilor TLV are loc în contextul în care banca are rezultate fi­nan­ciare sensibil mai bune decât restul sectorului bancar, are o rată sub cea a sectorului la creditele neperformante şi provizioane mai bune“, a spus Adriana Marin, analist la societatea de intermediere Broker Cluj.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- capitalizarea băncii la data listării

- strategia de recompensare a acţionarilor; utilizarea profitului 

- rezultatele financiare ale BT în primul trimestru ; depozitele atrase; rezultatele raportate de alte bănci comerciale, BRD şi BCR 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO