(auxiliar)

Business Insights cu PwC România. Ionuţ Simion, country manager PwC România: Capacitatea de telemuncă a fost una care şi-a dovedit viabilitatea, dar a adus şi perturbări masive în alte industrii, restaurante sau servicii oferite în clădirile de birouri

Ionuţ Simion, country manager PwC România

Ionuţ Simion, country manager PwC România

Autor: Ramona Cornea

08.10.2020, 00:07 190

„Scăderile sunt minimale, iar multe companii îşi propun să crească businessul şi să se adapteze noilor situaţii.“

Previziunile economice iniţiale ale analiştilor prevedeau o cădere economică între 8% şi 10% pentru anul acesta, în contextul pandemiei de COVID-19, însă căderea economică nu a fost atât de abruptă pe cât se preconiza în lunile aprilie – mai, iar revenirea economică a companiilor este una vizibilă, spune Ionuţ Simion, country manager, PwC România.  

„Căderea economică nu a fost pe atât de abruptă pe cât se preconiza în lunile aprilie – mai. Revenirea economică a companiilor a fost una vizibilă – au înregistrat pierderi mult mai mici decât se anticipa. Capacitatea de telemuncă, de muncă de la distanţă, a fost una care şi-a dovedit viabilitatea, dar a adus şi perturbări masive în industriile de suport – restaurante, servicii oferite de clădirile de birouri. În acest moment, noi vedem că majoritatea companiilor au planuri ambiţioase de a rezista în faţa crizei, scăderile sunt minimale, iar multe îşi propun să crească businessul şi să se adapteze noilor situaţii“, a declarat Ionuţ Simion în cadrul emisiunii ZF Business Insights cu PwC România.

Majoritatea companiilor clienţi ai PwC România pun acum accentul pe revenirea la nivelul de dinainte de luna martie, spune el.

„Multe dintre companii spun să s-au apropiat sau sunt la acelaşi nivel. Se vede că alocarea de surse importante pentru investiţii semnificative este temporar stopată. Eu îl văd ca un trend de amânare, nu de anulare a lor. România este, în continuare, o piaţă atractivă şi eu sunt sigur că, odată ce se va clarifica această situaţie politică, stabilitatea executivului va atrage după sine şi stabilitatea planurilor de investiţii“, explică Ionuţ Simion.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO