(auxiliar)

CFR SA face o licitaţie pentru reparaţii la staţiile Tulcea Mărfuri, Medgidia, Constanţa Port şi Palas pentru ridicarea restricţiilor de vitează

CFR SA face o licitaţie pentru reparaţii la staţiile...

Autor: Mirabela Tiron

15.07.2014, 13:48 297

Compania CFR SA, care administrează reţeaua de de cale ferată, va organiza pe 4 august o licitaţie deschisă pentru lucrări de reparaţii în vederea ridicării restricţiilor de viteză în patru staţii de cale ferată de pe raza de activitate a Sucursalei Regionale Constanţa. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1,4 milioane lei (318.000 euro) fără TVA, iar sursa de finanţare o reprezintă fondurile de la bugetul de stat.

Lucrările de reparaţii se vor executa în staţiile Constanţa Port Gr. B, Palas Gr. A, Medgidia Gr A şi Tulcea Mărfuri şi nu vor avea implicaţii în circulaţia trenurilor de călători de pe magistrala Bucureşti - Constanţa. 

ZF a atras atenţia în primul articol din campania pe care a demarat-o săptămâna trecută „Opriţi dezastrul de la calea ferată” că trenul parcurge în cinci ore şi jumătate distanţa de doar 334 de kilometri dintre Bucureşti-Medigdia-Tulcea din cauza restricţiilor de viteză impuse de CFR SA pe fondul neefectuării lucrărilor de întreţinere la calea ferată. Înainte de Revoluţie când nu existau restricţii de viteză pe Medgidia-Tulcea trenul făcea  trei ore şi jumătate din Capitală până în Tulcea, o destinaţie importantă având în vedere că de aici se pleacă în Delta Dunării.

„Lucrările vor consta în înlocuirea pieselor metalice sau a aparatelor de cale, a traverselor speciale din lemn, care nu mai corespund din punct de vedere tehnic, precum şi în rectificarea ecartamentului şi a nivelului solului”, au transmis oficialii CFR SA.

Durata de valabilitate a contractului este de 30 de zile de la atribuire, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut. Anunţul de participare la procedura de licitaţie deschisă, conţinând informaţii asupra modului de desfăşurare a procedurii, precum şi documentaţia de atribuire, sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (S.E.A.P).

Comentează starea infrastructurii feroviare a României şi oferă soluţii pentru îmbunătăţirea sectorului feroviar pe pagina specială creată de Ziarul Financiar pe Facebook

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO