ZF Transilvania

Credit Europe Bank şi-a deschis cea de-a doua sucursală din Cluj-Napoca, în Iulius Mall

Credit Europe Bank şi-a deschis cea de-a doua sucursală...

Autor: Laurentiu Cotu

20.11.2012, 16:15 495

Credit Europe Bank, controlată de grupul cu acelaşi nume înregistrat în Olanda, dar având capital turc, şi-a deschis cea de-a doua sucursală din Cluj-Napoca, în centrul comercial Iulius Mall. Noua sucursală a Credit Europe Bank este situată la parterul mall-ului, în zona Auchan, şi are o suprafaţă de peste 59 mp. Credit Europe Bank din România este membră a grupului financiar olandez Credit Europe Bank NV, oferind produse şi servicii pentru aproximativ 500.000 de persoane fizice, IMM-uri şi corporaţii.

Credit Europe a înregistrat anul trecut pierderi de peste 4 mil. euro pe divizia de corporate, cu 15% mai mici faţă de rezultatul negativ din 2010, în timp ce la retail profitul i-a scăzut de la 5,3 mil. euro la 126.000 de euro, potrivit datelor publicate de banca-mamă înregistrată în Olanda.

Grupul Credit Europe Bank, prezent pe piaţa locală de 12 ani, este controlat de miliardarul turc Husnu Ozy Egin. Banca a încheiat anul 2011 cu un volum al expunerii din credite de circa 1,24 mld. euro, în scădere cu aproape 9% faţă de nivelul din 2010. Comparativ cu vârful din 2008, declinul este de circa 30%, însă datele anuale au fost influenţate şi de o serie de tranzacţii cu banca-mamă şi de vânzarea unor pachete de credite.
 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO