(auxiliar)

Farmaciile din satele depopulate încep să fie închise

Farmaciile din satele depopulate încep să fie închise

Autor: Georgiana Mihalache

15.02.2023, 08:30 1349

Reţeaua de farmacii Iris Pharm, care a ajuns la 63 de unităţi în judeţul Buzău, începe să renunţe la câteva dintre punctele de lucru din satele unde populaţia a scăzut, îndepărtate de oraşe, pe fondul creşterii cheltuielilor şi al lipsei pacienţilor.

„Vânzările nu au unde să se ducă. Pe de-o parte nu ai produse, pe de alta am văzut la recensământ că populaţia a scăzut. Probabil, cu aceste reduceri de personal din toate domeniile, va creşte din nou fenomenul migraţiei. Îmi pare rău pentru punctele acestea, mai sunt oameni în zonă, dar atunci cu COVID-ul a murit foarte multă populaţie. Şcolile au dispărut, mai dispar şi doctorii, cabinetele, treptat dispar şi satele“, a spus Paul Negoiţă, managerul Iris Pharm din Buzău.

Reţeaua de farmacii Iris Pharm din Buzău a raportat afaceri de 42,4 mil. lei în 2021, în uşoară scădere faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor publice de la Finanţe.

În Buzău, recensământul populaţiei a arătat că la nivelul întregului judeţ, în 2021 numărul de locuitori ajunsese cu 10% mai mic faţă de 2011.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO