(auxiliar)

Finanţe personale. Ce deţineri au investitorii străini la Bursa românească. NN, Silver Point Capital şi BERD, cele mai mari plasamente

Finanţe personale. Ce deţineri au investitorii străini...

Autor: Tibi Oprea , Cristian Hostiuc

29.06.2022, 00:08 995

Purcari Wineries, Banca Transilvania şi Transport Trade Services sunt companiile listate la BVB la care in­vestitorii instituţionali străini au cele mai mari deţineri, po­trivit calculelor analiştilor de la Prime Transaction.

Un aspect care iese în evidenţă între deţinerile investitorilor străini şi cele ale investitorilor instituţionali locali este asemănarea în alegerea emitenţilor.

Nouă din primele 10 poziţii sunt aceleaşi, însă nu în aceeaşi ordine. Singura diferenţă este Purcari, care apare pe primul loc ca procente (41,26%) şi pe locul 10 ca valoare a investiţiei (32,78 mil. dolari) în portofoliile investitorilor străini în locul Biofarm, la care SIF-urile au pachete mari de acţiuni.

Al doilea cel mai mare procent deţinut de străini este la Banca Transilvania, de 31,53%. De altfel, acesta reprezintă şi cea mai mare investiţie a străinilor, adică 1,1 mld. dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO