(auxiliar)

Liderul USR, Dan Barna: Discuţiile pentru formarea coaliţiei de guvernare au început. De sâmbătă vom avea discuţii aprofundate între cele trei partide – USR PLUS, PNL şi UDMR

Liderul USR, Dan Barna: Discuţiile pentru formarea...

Autor: Mediafax

10.12.2020, 12:57 66

Discuţiile pentru formarea coaliţiei de guvernare au început, iar de sâmbătă vom avea discuţii aprofundate între cele trei partide – USR PLUS, PNL şi UDMR, spune Dan Barna, care precizează că la Cotroceni nu s-a discutat despre poziţii sau nominalizări de miniştri.

„Discuţiile pentru formarea coaliţiei de guvernare au început. În această dimineaţă am participat alături de colegul meu Dragoş Tudorache la o primă discuţie cu preşedinţii PNL şi UDMR, Ludovic Orban şi Kelemen Hunor. La prima parte a întâlnirii a participat şi presedintele Klaus Iohannis. Începând de sâmbătă vom avea discuţii aprofundate între cele trei partide – USR PLUS, PNL şi UDMR pornind cu priorităţile programului de guvernare al viitorului cabinet si continuând cu structura guvernului şi structura majorităţii parlamentare. Nu s-a discutat despre poziţii sau nominalizări de miniştri, fiind discutate doar alternative posibile de calendar pentru finalizarea procesului ce demarează sâmbătă”, anunţă Dan Barna.

El arată că au fost discutate, de asemenea, necesitatea respectării ponderilor de reprezentare rezultate în urma votului de duminică şi a principiilor de colaborare loială şi corectă.

„Ne dorim ca aceste discuţii să se finalizeze cât mai repede cu un acord şi după învestirea noului parlament să avem şi noul guvern. În acelaşi timp suntem hotărâţi să dezbatem cât timp este nevoie pentru a ne asigura că mandatul reformist dat de alegătorii USR PLUS se va regăsi în mod semnificativ în programul şi structura guvernului şi a viitorului parlament”, conchide Barna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO