Auto

Semnele care arată că Germania cedează crizei economice

Semnele care arată că Germania cedează crizei economice

Foto: Shutterstock

Autor: Anca Dumitrescu

17.10.2012, 15:25 2361

Renault oferă un discout similar pentru modelul Megane, potrivit site-urilor auto germane, în timp ce ofertele Opel şi Ford Motor depăşesc 3.500 de euro în cazul automobilelor compact.

Astfel, discounturile oferite luna trecută pe piaţa germană pentru vehiculele noi au fost în medie de 12,2%, cel mai ridicat nivel după 2010, potrivit publicaţiei Autohaus PulsSchlang.

Stimulentele nu au reuşit însă să atragă cumpărătorii, astfel că vânzările auto din Germania au scăzut luna trecută cu 11%.

Declinul pieţei germane, care reprezintă 25% din piaţa auto europeană, ar putea coborî vânzările de maşini din Europa din acest an la cel mai redus nivel după 1993.

"Nu are niciun rost să cumperi o maşină nouă în acest moment. O maşină la mâna a doua îşi justifică mai bine banii", a declarat Jiri Macan din Frankfurt, care a cumpărat un VW Golf second hand.

Datorită prezenţei puternice pe piaţa germană, Volkswagen şi Mercedes au rezistat mai bine scăderii vânzărilor din regiune, decât Renault, PSA Peugeot Citroen şi Fiat, până luna trecută.

Numărul înmatriculărilor de automobile noi a scăzut în UE în luna septembrie cu 10,8%, la 1,09 milioane unităţi, potrivit datelor asociaţiei constructorilor europeni de automobile, ACEA, publicate marţi. În primele nouă luni ale anului, piaţa UE s-a restrâns cu 7,6%, la 9,36 milioane unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO