(auxiliar)

Primarul german al Timişoarei: Timişorenii nu au ales un paşaport, ci au ales un om care să aducă rezultate, aceasta este ideea europeană

Primarul german al Timişoarei: Timişorenii nu au ales...
30.09.2020, 00:07 252

Dominic Fritz, candidatul USR la Primăria Timişoarei, a câştigat alegerile locale în faţa lui Nicolae Robu, cel care a deţinut funcţia de primar al Timişoarei timp de opt ani.

Dominic Fritz, primarul ales al Timişoarei, spune că alegerea sa în funcţia de primar arată progresul românilor către multiculturalism. Dominic Fritz are 37 de ani şi a candidat din partea USR la Primăria Timişoarei. El a câştigat alegerile în faţa lui Nicolae Robu, cel care a deţinut funcţia de primar al Timişoarei timp de opt ani.

„Faptul că am putut candida ca cetăţean european cu reşedinţa în Timişoara face parte din progres, este un semn de normalitate în Europa că nu locul unde ne-am născut contează aşa de mult, ci contează locul unde vrem să trăim. Aşa cum mulţi români au ales să locuiască în alte ţări, aşa am ales să fac din Timişoara casa mea“, spune pentru ZF Dominic Fritz.

Dominic Fritz a fost una dintre surprizele acestor alegeri, dar câştigarea alegerilor locale de către el reprezintă o premieră în contextul în care este primul primar fără cetăţenie română. Totuşi, primarul ales al Timişoarei spune că în perioada campaniei electorale au existat diferite voci care s-au legat de cetăţenia sa, spunând că ei nu vor vota cu un german.

„Cred că trebuie să ne amintim că istoria României este o istorie profund multiculturală şi viitorul României este în Europa şi doar ca parte a Europei“, precizează Dominic Fritz.

Primarul din Timişoara a fost una dintre surprizele acestor alegeri, USR-ul câştigând în faţa PSD-ului. Totuşi, PSD controlează 20 dintre consiliile locale din ţară, PNL 17 şi UDMR 4. Însă, la nivelul voturilor din întreaga ţară PNL-ul este în frunte. Miruna Diaconu

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO