(auxiliar)

Sorin Creţeanu a majorat la 5 mil. € o linie de finanţare de la UniCredit pentru Comnord

Sorin Creţeanu a majorat la 5 mil. € o linie de...

Autor: Ioana Tudor

16.07.2014, 00:00 669

Acţionarii firmei de construcţii Comnord (COSC), deţinută de omul de afaceri Sorin Creţeanu, au aprobat majorarea unui contract de credit încheiat cu UniCredit Ţiriac Bank de la 2,2 milioane de euro la 5 milioane de euro, potrivit unui anunţ publicat de companie pe site-ul bursei de la Bucureşti. Creditul a fost prelungit până la data de 31 mai 2016. Comnord a anunţat anterior că a încheiat un contract de antrepriză pentru construirea complexului de birouri dezvoltat de firma Proiect Bucureşti, în apropierea Pieţei Romane, pentru suma de 22,8 milioane de euro, fără TVA.

WikiZF: Profilul companiei Unicredit Ţiriac Bank

Complexul de birouri, cu o suprafaţă închiriabilă de circa 22.000 de metri pătraţi, va include trei clădiri şi spaţii de parcare. Şi alte companii au anunţat că vor să contracteze noi împrumuturi. Printre acestea se află producătorul de pâine şi produse de patiserie Boromir Prod Buzău (SPCU), care şi-a convocat acţionarii pentru jumătatea lunii august pentru a aproba un împrumut de 15,2 mil. lei (3,4 mil. euro) de la ING Bank. De asemenea, producătorul de materiale plastice Prodplast Bucureşti (PPL), controlat de omul de afaceri Florin Pogonaru, vrea să majoreze cu încă 4 milioane lei un credit de 5 milioane lei contractat de companie în august 2013 de la UniCredit Ţiriac Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO