(auxiliar)

Topul celor mai mari tranzacţii din 2019. eMAG - Extreme Digital Zrt

Topul celor mai mari tranzacţii din 2019. eMAG - Extreme...

Autor: Cristina Bellu

04.12.2020, 12:58 130

Subsidiara din Ungaria a grupului eMAG, controlat de gigantul Naspers, a fuzionat cu Extreme Digital, jucător de pe piaţa online de electro-IT din ţara vecină.

În urma fuziunii, eMAG România a devenit acţionar majoritar al noii entităţi, cu 52% din titluri, restul de 48% revenind acţionarilor Extreme Digital. Noua companie a pornit la  drum cu venituri cumulate estimate la 250 de milioane de euro, 600 de angajaţi şi cu o ţintă de un miliard de euro afaceri în şase ani, potrivit informaţiilor furnizate de cele două companii în momentul fuziunii.

Tranzacţia evaluată de ZF la peste 20 mil. euro a primit acordul Consiliului Concurenţei din România în luna iunie a anului trecut, iar în luna octombrie a fost aprobată şi de Autoritatea de Concurenţă Maghiară (GVH). 

Extreme Digital a fost fondată în 2001 de către Bal·zs V·rkonyi şi Gyula Kelemen, cei mai puternici antreprenori din zona de tehnologie din Ungaria.

Dante Internaţional, compania care administrează eMAG - cel mai puternic retailer online din România şi unul dintre cei mai mari jucători din regiune, a revenit pe profit net în 2019, după şase ani în care a raportat pierderi, potrivit celor mai recente date disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Compania a raportat la Finanţe afaceri de 4,599 mld. lei, mai mari cu 8% faţă de anul precedent, şi un profit net de 49,5 mil. lei, faţă de o pierdere netă de 44,7 mil. lei în 2018.

În 2019, structura Dante Internaţional SA cuprindea eMAG România, Fashion Days România, Bulgaria şi Ungaria şi vânzări intercompanii pentru eMAG Bulgaria şi parţial eMAG Ungaria. La nivelul grupului eMAG, cifra de afaceri a fost de 5,6 miliarde lei, în creştere cu 17,3% de la an la an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO