(auxiliar)

ZF Cei mai mari jucători din economie. Ioan Popa, preşedinte al Transavia: „Tot profitul pe care l-am realizat l-am reinvestit. Noi nu avem niciun credit, ne dezvoltăm atât cât ne permite plapuma“

Ioan Popa, preşedinte al Transavia: O investiţie pe care o faci cu banii din companie se face la jumătate de preţ faţă de un proiect făcut prin fonduri. De acei bani pe care statul îi dă nu beneficiază companiile, ci alţii.

Ioan Popa, preşedinte al Transavia: O investiţie pe care o faci cu banii din companie se face la jumătate de preţ faţă de un proiect făcut prin fonduri. De acei bani pe care statul îi dă nu beneficiază companiile, ci alţii.

Autor: Alexandra Matei

29.07.2022, 18:30 74

♦  În ultimul deceniu, toate investiţiile din cadrul companiei au fost finanţate prin reinvestirea profitului, iar bugetul anual de investiţii se ridică la 15-20 mil. euro ♦  În cursul acestui an şi până la finalul anului viitor, compania îşi propune să realizeze investiţii în energie verde, astfel încât să îşi asigure tot consumul de care are nevoie.

Ioan Popa, preşedinte al Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, crede că echilibrul în business este cheia în perioadele de criză şi nu numai. Atunci când există echilibru la nivel de companie, adaugă el, acesteia îi este mult mai uşor să facă faţă provocărilor care apar.

Preşedintele Transavia afirmă că în ultimul deceniu toate investiţiile din cadrul companiei au fost finanţate prin reinvestirea profitului, aplicând întocmai principiul echilibrului pe care îl susţine.

„În momente de criză, fie apar probleme grave, fie apar oportunităţi. Comportamentul nostru, atât managerial, cât şi în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţii economice în companie, totdeauna a fost unul în care ne-am asigurat că în orice moment funcţionăm la cei mai buni parametri. În ultimii zece ani, ne-am finanţat doar din surse proprii. Tot profitul pe care l-am realizat l-am reinvestit. Societatea noastră nu are niciun credit, ne finanţăm doar din resurse proprii şi ne dezvoltăm în mod echilibrat, atât cât ne permite plapuma. Echili­brul, mai ales în perioadele de criză, dar şi în general, este cel mai important. Când există echilibru, e mai uşor să întâmpini neprevăzutul“, a spus Ioan Popa în cadrul conferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO