Bănci și Asigurări

11 bănci, amendate cu 550.000 lei de ANPC pentru calculul ratelor. Horia Constantinescu, preşedintele ANPC: Voi emite ordine de încetare a acestor practici. Suntem pregătiţi şi de o luptă în instanţă pentru miile de consumatori îngenuncheaţi de povara ratelor

11 bănci, amendate cu 550.000 lei de ANPC pentru...

Autor: Claudia Medrega

17.05.2023, 00:05 2217

♦ ANPC spune că a identificat la bănci practici comerciale înşelătoare cu privire la calculul ratelor, prin faptul că, pe graficul de rambursare, rata era compusă, în primii ani, 25% din soldul principal de rambursat şi 75% dobândă, consumatorii plătind astfel preponderent dobândă.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat un număr de 11 bănci cu 550.000 de lei pentru practici înşelătoare de calcul al ratelor, după ce a verificat modul în care băncile pun în practică contractele de creditare pe termen mediu şi lung, cu termen de rambursare de peste 10 ani, către consumatorul-persoană fizică, în lei sau valută.

Potrivit ANPC, cei 11 operatori economici sunt ING Bank, First Bank, Credite Europe Bank, OTP Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, BCR, Patria Bank, UniCredit Bank şi BRD.

ANPC susţine că, în cadrul activităţii sale de supraveghere a pieţei, a verificat şi dacă ele­mentele prevăzute în condiţiile contractuale res­pectă drepturile con­sumatorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO