Bănci și Asigurări

16 candidaţi se bat pentru cinci poziţii executive la ASF, un job de peste 10.000 euro. Cine sunt şi ce experienţă au

16 candidaţi se bat pentru cinci poziţii executive la...

Autor: Anelis Baciu

30.10.2018, 00:08 11118
Pentru cele cinci funcţii executive din conducerea Auto­ri­tăţii de Supraveghere Financiară (ASF), instituţia care su­pra­veghează asigurările, piaţa de capital şi pensiile pri­vate, s-au înscris 16 candidaţi, aceştia venind fie din zona le­gis­la­ti­vă, fie din actuala conducere a ASF, fie din sectorul bancar.

Funcţia de preşedinte este râvnită de şapte persoane, lista fiind deschisă de Leonardo Badea, actualul preşe­din­te. El a fost numit la vârful ASF în va­ra anului trecut pe perioada rămasă din mandatul lui Mişu Negriţoiu, demis după scandalul din piaţa asigurărilor RCA. El are sprijinul preşedintelui PSD Liviu Dragnea şi, potrivit surselor din piaţă, este foarte sigur că va fi din nou preşedinte.

Preşedinţia ASF este dorită şi de Viorel Ştefan, vice­pre­mier în guvernul Dăncilă şi fost ministru de finanţe. La fel ca actualul pre­şe­dinte al ASF, Viorel Ştefan a fost şi pre­şe­dinte al Comisiei de buget-finanţe din Camera Depu­ta­ţilor. Ştefan este con­siderat în rândul parlamen­tarilor ca fiind un bun finanţist. Mircea Ursache, în prezent vice­pre­şedinte respon­sabil de piaţa de capital, şi-ar dori de ase­me­nea o promo­va­re la statutul de şef al ASF. El însă s-a înscris şi pentru un nou mandat în funcţia de vice­preşedinte al ASF.

Andrei Micu, preşedinte al directoratului Eximasig, Claudia Sava, director în cadrul ASF, Radu Toia, con­si­lier al preşedintelui ASF, dar şi Adrian Simionescu, direc­tor general al brokerului Vienna Investment Trust şi-au depus totodată candidaturile la preşedinţia ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a fost înfiinţată în 2013 şi are pe mână supravegherea a pieţelor non-bancare care împreună au o valoare de peste 20 mld. de euro şi impact asupra a 10 milioane de clienţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO