Bănci și Asigurări

50 de reprezentanţi ai mediului academic şi antreprenorial din România au semnat o scrisoare împotriva iniţiativei legislative de plafonare a dobânzilor la credite

50 de reprezentanţi ai mediului academic şi...
22.03.2018, 10:58 311
50 de reprezentanţi ai mediului academic şi antreprenorial din România au semnat o scrisoare împotriva iniţiativei legislative de plafonare a dobânzilor la credite. (Propunerea legislativă  pentru completarea Ordonanţei guvernului nr. 13/2011 privind dobânda legală remuneratorie şi penalizatoare pentru obligaţii băneşti, precum şi pentru regelementarea unor măsuri financiar-fiscale din domeniul bancar -Plx 84/2018).
 
"În această manieră, mediul academic din România ia atitudine împotriva unei iniţiative care va avea efecte contrare celor scontate de către iniţiator şi va reduce accesul la finanţare pentru o largă categorie de cetăţeni.
 
Contrar intenţiilor, această lege nu va ieftini dobânzile la credite, ci va genera dispari'ia lor pentru o largă categorie socială, ce prezintă un potenţial de risc mai ridicat.
 
Din păcate, această iniţiativă va lovi în oamenii pe care iniţiatorii pretind că-i protejează.
 
Nevoia acestor oameni nu va disparea şi va fi satisfacută prin migrarea în zona ilicită, nefiscalizată şi nesigură.
 
Astfel, aşa zisa “lege împotriva cămătariei” va deveni o lege în favoarea cămătariei."
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO