Bănci și Asigurări

A primit undă verde: Încă o bancă dispare din România

A primit undă verde: Încă o bancă dispare din România
28.10.2017, 11:00 2352

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo SpA a achiziţionat reţeaua bancară aparţinând sucursalei din Bucureşti a Veneto Banca SpA Italia Montebelluna.

Atât Banca Comercială Intesa Sanpaolo România SA, cât şi Veneto Banca SpA Italia Montebelluna Sucursala Bucureşti activează în domeniul serviciilor financiare şi bancare.

Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal şi a constatat că activităţile companiilor nu se suprapun în România. 

Intesa Sanpaolo a ajuns în urma tranzacţiei de cumpărare a Veneto Banca la o cotă de piaţă cumulată după active de peste 2% şi va avea o reţea formată din 50 de unităţi în România. Italienii de la Intesa operează pe piaţa românească prin două subsidiare, respectiv banca comercială Intesa San­paolo România SA şi Intesa Sanpaolo SpA Torino - sucursala Bucureşti, inregistrata dupa preluarea Veneto.

Anul trecut, Intesa avea în România o cotă de piaţă de 1,04%, iar în cazul Veneto cota era tot de 1,04%, astfel că după această tranzacţie cota de piaţă totală a italienilor urcă la 2,08%.

Intesa Sanpaolo se situa în 2016 pe locul 18 în clasamentul bancar local, cu active de circa 4,1 mld. lei. Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai mari şi mai puternice grupuri bancare din Europa, cu 19 milioane de clienţi şi 5.000 de sucursale în 40 de ţări din întreaga lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO