Bănci și Asigurări

Acţionarii Carpatica au ales cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie

Acţionarii Carpatica au ales cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie

Autor: Liviu Popescu

04.04.2016, 12:35 1017

Acţionarii Băncii Comerciale Carpatica au decis cine vor fi cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie al băncii, cu un mandate de patru ani, cu data începerii de la data autorizării de către BNR. Astfel, Gabriel Gerard, Iliescu Daniela, Manda Dragoş, Merfea Bogdan şi Pătrăhău Ionuţ vor fi cei cinci membri ai CA Carpatica. Marzo Giaime a fost respins de acţionari.

Banca Comercială Carpatica va fi instituţia de credit absorbantă în fuziunea dintre Patria Bank (fosta Nextebank) şi banca de la Sibiu şi astfel va rămâne listată pe bursă. Patria Bank a devenit recent acţionarul majoritar al BCC, cu o deţinere de 64%.

Patria Bank a ajuns la o participaţie de 64% din capitalul Băncii Carpatica, după ce a mai cumpărat 9,4% din acţiuni în cadrul ofertei publice de cumpărare iniţiată la începutul acestei lunii. Patria Bank a plătit 22 milioane de lei pentru cele 206 milioane de titluri ale Carpatica achiziţionate de la acţionarii minoritari în cadrul ofertei publice de cumpărare derulată în perioada 2-23 martie a acestui an şi intermediată de Intercapital Invest.

Preţul oferit de Patria Bank a fost de 0,105 lei pe acţiune, adică acelaşi nivel oferit în prima etapă de cumpărare derulată la finalul lunii ianuarie în care Patria Bank a achiziţionat o cincime din acţiunile băncii din Sibiu. Pe lângă achiziţia de acţiuni, Patria Bank a contribuit şi la majoarea de capital, suma totală cheltuită în etapa iniţială a tranzacţiei fiind de 122 milioane de lei.

AFACERI DE LA ZERO