Acţionarii celor mai mari două bănci votează miercuri distribuirea unor dividende în valoare totală de 838 milioane de lei

25 apr 2018 Autor: Anelis Baciu

Acţionarii BCR şi cei ai Băncii Transilvania, cele mai mari două bănci după active, votează mâine în adu­narea generală distribuirea unor dividende brute din pro­fiturile înregistrate anul trecut în valoare de 838 mili­oane de lei (183 mil. euro).

BCR a propus distribuirea unor dividende în valoare de 228 milioane de lei, echi­va­lentul unei ponderi de 40% din profitul net pe anul trecut.

Decizia BNR de a plăti dividende vine după o pauză de opt ani, timp în care câştigurile au mers pentru acoperirea pierderilor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.04.2018

 
Cuvinte cheie:
Acţionari
, bănci
, dividende
, BCR
, Banca Transilvania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide