Bănci și Asigurări

Acţionarii Patria Bank trebuie să voteze majorarea capitalului cu 36,5 mil. lei

Acţionarii Patria Bank trebuie să voteze majorarea...

Autor: Anelis Baciu

12.05.2016, 00:05 451
Patria Bank (fosta Nextebank), bancă aflată în portofoliul administratorului de fonduri de investiţii Emerging Europe Accession, a convocat astăzi adunarea generală a acţionarilor în cadrul căreia va supune la vot majorarea capitalului social cu suma de 36,5 milioane de lei, echivalentul a 8,2 mil, euro. Capitalul social al băncii ar urma să crească astfel de la 158 milioane de lei la 194,5 milioane de lei.
 
Banca va efectua majorarea prin emiterea unui număr de circa 182,9 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,2 lei. Totodată, Patria Bank va supune votului acţionarilor şi conversia în acţiuni a unei datorii în valoare de 5 miloane de euro pe care o are faţă de fondul de investiţii Emerging Europe Accession. Realizarea procedurii de majorare este condiţionată însă de finalizarea reducerii de capital cu suma de 102 milioane de lei (23 mil. euro) votată de acţionari la finalul lunii martie. Reducerea capitalului a fost soluţia aleasă pentru acoperirea pierderilor aferente anilor 2012, 2013 şi 2014. Odată cu reducerea capitalului mai rămâne neacoperită o pierdere de 18 mil. lei, care urmează să fie recuperată din profiturile viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO