Acţionarii Provident şi Idea Bank au adus 5,7 mil. euro la capitalul sucursalelor locale în iulie 2018

joi, 00:05 Autor: Anelis Baciu

Străinii care au businessuri pe piaţa financiară locală au adus 5,7 milioane de euro la capital în luna iulie 2018, cele mai mari injecţii de capital fiind efectuate de acţionarii britanici ai Provident IFN România şi de acţionarii polonezi ai Idea Bank, potrivit datelor Registrului Comerţului (ONRC).

Capitalul Provident România a fost majorat cu 2,9 milioane de euro în luna iulie a acestui an. Aceasta este a patra majorare de capital efectuată de grupul britanic International Personal, acţio­narul Provident România, valoarea totală a injecţiilor până în luna iulie însumând circa 22 milioane de euro. Provident activează pe zona creditelor de consum, fiind unul dintre cele mai cunoscute branduri de către populaţie. Dobânzile practicate de IFN-uri precum Provident pentru creditele de consum sunt mai mari decât dobânzile practicate de bănci, având în vedere că împrumu­turile au o valoare mai mică şi sunt acordate pe perioade mai reduse.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.09.2018

 
Cuvinte cheie:
capital
, actionari
, locale
, marea britanie
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide