Bănci și Asigurări

Acţionarii Raiffeisen Bank România au aprobat acordarea unor dividende de 444 mil. lei, adică 50% din profitul pe 2018 şi vânzarea unor obligaţiuni de până la 1 mld. euro (4,75 mld. lei)

Acţionarii Raiffeisen Bank România au aprobat acordarea...

Autor: Claudia Medrega

25.04.2019, 08:26 313

Acţionarii Raiffeisen Bank România, plasată în top cinci al băncilor locale după active, au aprobat lansarea unor emisiuni de obligaţiuni până la un plafon maxim al principalului de 1 mld. euro sau echivalent lei, respectiv 4,75 mld. lei, prin care banca urmăreşte să-şi diversifice sursele de finanţare şi să îşi întărească poziţia de capital.

Obligaţiunile vor fi denominate în euro sau lei, cu rata dobânzii fixă sau variabilă, cu frecvenţa cuponului anuală sau semianuală, cu scadenţa maximă de 10 ani, cu excepţia obligaţiunilor care reprezintă instrumente de fonduri proprii de nivel 1 suplimentar, care sunt perpetue. Totodată, obligaţiunile emise pot fi de diverse tipuri, precum obligaţiuni ipotecare, obligaţiuni negarantate nesubordonate, obligaţiuni negarantate subor­do­nate, obligaţiuni care reprezintă instrumente de fon­duri proprii de nivel 1 suplimentar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO