Bănci și Asigurări

Acţiunile Băncii Transilvania au cea mai abruptă scădere din indicele BET luni dimineaţă. Investitorii aşteaptă anunţul cu privire la negocierile pentru achiziţia Bancpost

Acţiunile Băncii Transilvania au cea mai abruptă...

Autor: Liviu Popescu

30.10.2017, 11:52 3556

Acţiunile Băncii Transilvania (TLV), cele mai lichide de la bursa românească, se depreciau luni dimineaţă la ora 11:30 cu 1,13%, cea mai abruptă scădere din cele 13 companii care alcătuiesc indicele de referinţă BET. Spre comparaţie, cea mai mare creştere a preţului unei acţiuni din BET se înregistra la Transelectrica, de 1,2%.

Scăderea preţului acţiunilor Băncii Transilvania trăgea în jos şi indicele de referinţă BET în condiţiile în care acestea au o pondere de 20% din componenţa indicelui. La ora redactării acestei ştiri indicele de referinţă BET avea un minus de 0,26% la 7.832 de puncte.

Banca Transilvania a anunţat la jumătatea lunii septembrie că la finele lunii octombrie estimează finalizarea negocierilor cu privire la achiziţia Bancpost.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO