Bănci și Asigurări

Acţiunile SocGen scad cu 5%, după ce a treia bancă din Franţa şi-a avertizat investitorii că veniturile din tranzacţionare vor scădea cu 20%

Acţiunile SocGen scad cu 5%, după ce a treia bancă din...

Autor: Anelis Baciu

18.01.2019, 00:04 349

În plus, SocGen a precizat că veniturile anuale din tranzacţionare sunt aşteptate să scadă cu circa 10%. Avertismentul SocGen vine după ce JPMorgan, cea mai mare bancă americană, a raportat rezultate sub aşteptări în T4 2018, tot ca urmare a condiţiilor dificile din piaţă.

După anunţul negativ privind veniturile, acţiunile SocGen au înregistrat o scădere de 5% pe bursa de la Paris, un titlu fiind cotat la 28,68 euro. Avertizările privind dinamica veniturilor date de SocGen au antrenat scăderi pe bursă şi pentru celelalte bănci franceze. BNP Paribas înregistra o de­preciere de 3% a acţiunilor, în timp ce titlurile Credit Agri­cole scădeau cu 1,5%. Analiştii financiari spun că am­ploa­rea scăderii veniturilor SocGen este semnificativă şi creşte riscul ratării obiectivelor stabilite pentru divizia de tran­zacţionare.

Potrivit surselor Bloomberg, SocGen ia în calcul închiderea diviziei de tranzacţionare, informaţia venind la o săptămână după ce rivalul său şi cel mai mare jucător din piaţa franceză, BNP Paribas, a decis să închidă operaţiunile de tranzacţionare.

SocGen a precizat, de asemenea, că veniturile din al patrulea trimestru din 2018 vor fi afectate şi de un cost excepţional de 240 milioane de euro ca rezultat al vânzării unor active, precum subsidiara din Serbia şi o participaţie în grupul La Banque Postale Financement.

În România SocGen deţine a treia cea mai mare bancă după active, BRD, o companie de asigurări de viaţă, un administrator de pensii private şi o divizie de asset management.

Din cauza taxei bancare, acţiunile BRD au scăzut cu 20% în ultima lună, valoarea băncii coborând la 7,5 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO